»V Sloveniji smo si zastavili ta cilj na 18 odstotkov. Danes je pri nas enajst odstotkov kmetijskih površin pod ekološkim kmetovanjem.«
»Ali lahko z ekološko pridelavo pridelamo dovolj hrane, ki bo cenovno dostopna potrošnikom, pridelovalcu pa omogočila pravično plačilo znotraj agroživilske industrije?«
»Slovenija lahko stopa in mora stopiti na ekološko pot.«
»Tako bodo nadgradili 'edinstveno' slovensko gastronomsko ponudbo in kmetijstvo tesneje povezali s turizmom.«
»Znova poudarjam, da je tudi pri prehodu v ekološko kmetijstvo, predvsem treba poiskati tržne oziroma ekonomske vidike.«
»Tega trenutno ni.«
»Na koncu se vse ustavi pri trgovcu in pri samem kupcu, ki izbirata izdelke. Ne glede na to, koliko se mi prej trudimo pri celotni verigi.«
»Projektni pristop na segmentu ekološkega mleka bi po njegovem mnenju lahko bil tudi testno polje za vse agroživilske verige.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju